I anledning af at Basie Trust Bigband til august 2012 har eksisteret i 25 år, er der her en kommenteret
KRONOLOGISK BILLEDKAVALKADE
Hvis du har noget at bidrage med – oplysninger, billeder eller video – er du velkommen til at sende mig en mail på perve@pervadmand.dk. Tilbage til startside – klik her!
2010
2010 bød på noget nyt: Roskilde jazzdage, hvor vi spillede i et telt på havnen. Igen er Sarah Elgeti med som vikar på førstealten og i basungruppen finder vi to nye medlemmer på fløjene, Per Fynboe og Peder Raunsø Jensen.
Men vi spillede også i Remisen med Midnight Sailors (1), til julekoncert i Ringsted Bibliotek (5) og til “spil Dansk-dag” på Holbæk bibliotek (2, 3, 4).
2011
2011 bød på endnu en gang jazz i teltet på Roskilde Havn. På altsax har vi nu fået Finn Ryberg i stedet for Hans Kornerup, der havde været med helt fra starten, men desværre døde fra os i sommeren 2011 efter længere tids sygdom..
En friluftskoncert på samme havn blev det også til – igen i strålende solskin, der gjorde fantasifuld hovedbeklædning næsten obligatorisk. Fifi klarer sig dog uden.
Et heldagskursus med Steen Hansen fra DRBB og en julekoncert i Holbæk Bibliotek blev det også til. Det blev så den sidste koncert, Kenneth Nielsen var med til, inden han døde pludseligt i marts 2012 næsten 80 år gammel.
2012
Det første halvår af 2012 bød ikke på så mange spillejob, men vi havde også god brug for at komme os efter Hans’ og Kenneths død. Desuden måtte vi i en længere periode flytte øvningen til først Vigersted Forsamlingshus, siden Ringsted Musikskole – tak for husly til begge! på grund af vandskader på lokalet i Søholmskolen. En privat fest hos Charlotte og Peter blev det dog til. Jeg har aldrig før oplevet et lærerværelse med så god akustik!
… og den 16. juni var vi med til at indvie den nye bypark ved Risbjerggård i Hvidovre – hvor orkesterlederen ellers mest gennem årene har optrådt med rockgruppen Hutlihut.
Første gang, hele orkestret har været anbragt på en lastbil – og så i guldramme!
Kenneths efterfølger Jørgen Bundgård trykker den af.
Året 2012 var også det år, hvor orkestret fyldte 25 år. Det fejrede vi med en koncert på Sporvejsmuseet, der samtidig blev den 25. koncert på dette sted! Jubilæet blev markeret af museet med denne flotte planche med visitkort og foldere.
Jeg har endnu ikke fået nogen billeder fra denne koncert, men til gengæld en video optaget og redigeret med vanlig ekspertise af John Bodholdt: Klik her.
En julekoncert – denne gang i kompagni med Ballerup-orkestret Swing Kings – blev det også til – desværre også den kun sparsomt fotograferet. Men her er da et enkelt af Fifi og rytmegruppen i fuldt sving:
2013
Efter det lidt stille 2012 kom der mere gang i jobbene i 2013 med hele to jobs på Roskilde Havn, et på Sporvejsmuseet og et til Jystrup byfest. Et job på Risbjerggård måtte desværre aflyses på grund af tidnød – ikke fordi orkestret ikke havde tid, vi var skam mødt op og stod parat, men det orkester, der kom før os, syntes, at det var i orden at overskride deres tldelte afdeling med tre kvarter, og da flere af vores musikere skulle videre til andre ting, måtte vi aflyse.
2013 blev også året, hvor vores basungruppe igen blev fuldt besat. Her er en samling billeder:
Jystryp forårsfest under grønt løv og med Kasper Wagner som gæst.
Roskilde Jazzdage – Einar Hermannsson – Finn Ryberg – Henrik Just – Niels Jørgen Voetmann
1-2:Augustkoncerten i Roskilde havde ikke helt så godt vejr som den i juni, men bemærk: FEM basuner!
3: Så luftes hawaiiskjorterne på Sporvejsmuseet igen.
4: Fifi venter på cue.
5: En farverig saxsektion
6: Peder Raunsøe spiller “Prelude to a kiss”.
Årets julekoncert med behørig fantasifuld påklædning foregik på Ringsted Bibliotek.
2014
2014 blev et lidt magert år, først og fremmest på grund af to aflyste koncerter. Der var lidt “gennemtræk” i basungruppen, men i skrivende stund er det vist faldet på plads, så vi stadig kan prale af vores 5-5-5-opstilling! Og så kunne vi igen glæde os over vores altid villige vikarer, uden hvem … etc.
I Nyråd ved Vordingborg skulle indvielsen af et nyt bytorv fejres med musik – som det ses, blev der danset! Den skaldede saxofonist er Jørgen Friese, som er en meget værdsat vikar, idet han mestrer både alt, tenor og baryton.
I basungruppen ses længst til højre Kim Winther, der også ofte stiller sig til rådighed, samt på tredje billede en gammel kending, Anders Ulstrup, der heller ikke HELT har forladt os!
En stribe billeder fra årets remisekoncert på Sporvejsmuseet, hvor vi bl.a. ser et nyt ansigt i basungruppen, Martin Helmersen, vores trofaste, hårdtarbejdende rytmegruppe og nogle øjebliksbilleder af solisterne. Erling Rasmussen yder igen vikarhjælp.
Årets julekoncert fandt sted i et telt i Roskilde. Aldrig har vi siddet så tæt – men så holdt vi da varmen bedre …
2015
En koncert på Holbæk Bibliotek blev en kold omgang. Og opstillingen af et par ret uflyttelige stenskulpturer gjorde pladsforholdene noget akavede.
Derimod var pladsforholdene fine ved en mini-festival med titlen “Tordenskjolds Soldater” arrangeret af et værested i Svogerslev. Det blev til en maraton på næsten otte timer med mindst lige så mange orkestre – heldigvis spillede Basie Trust først! Men tilhørerne, hvoraf en del sad i kørestol,var meget begejstrede, så vi besluttede at gentage succesen i 2016. En stor del af æren for succesen tilfaldt “værten” og lydmanden Claus Halkjær – en stor tak til ham!
I år blev det til to jobs på Roskilde havn. Ved Roskilde Jazz Days (tv) Ole thomassen med i trompetgruppen på en kort visit, Frank Jerichau (med kasket) er ny saxvikar. Fra den anden Roskilde-koncert ses vores nye førstetenor Karoline Malling Lilholm.
Årets koncert på Sporvejsmuseet var helt efter bogen. Igen Frank Jerichau på tenorsax – og Bertel er tilbage i trompetgruppen for en kort bemærkning.
2015 bød også på en julekoncert, denne gang i Galleri Gaudi i Jystrup, hvor forholdene nok var trange, men dog ikke slet så trange som i teltet i Roskilde året før. Pladsforholdene betød dog en lidt anderledes opstilling med saxer og basuner side om side. Som det vil ses på billederne, er der sket noget i trompetgruppen, idet vores mangeårige og meget afholdte medlem Jens Kobberbøl døde ret pludseligt 75 år gammel. Samtidig bad Børge Holse om orlov på ubestemt tid – det vil dog senere ses, at han dukkede op som “afløser” til de fleste af koncerterne. Endelig holdt Jens Juul op på grund af arbejde, så vi ser her tre nye ansigter, nemlig to vikarer Jens Toghøj og Flemming Tibirke samt Henrik Pedersen, der heldigvis valgte at blive siddende på Jens Juuls plads.
Men her først et billede af Jens Kobberbøl. Han vil blive savnet!
Og så til billederne fra julekoncerten i Jystrup:
2016
2016 blev et begivenhedsrigt år, hvor der blandt andet kom gang i de private fester igen. Hele to 70-års fødselsdage blev det til. Den første var blev afholdt i marts på Jernbanemuseet i Odense, hvortil orkestret blev kørt i en af Sporvejsmuseets Odense-busser!
Igen trak vi på et par vikarer: Bertel, Anders og Torben Åstradsson i messinggruppen og en ny, Birger Larsen på altsax. Jens Juul på trompet var også tilbage for en kort bemærkning.
Næste nummer på programmet var en gentagelse af succesen med “Tordenskjolds Soldater” – en maraton-koncert i Svogerslev, hvor vi igen delte scenen med 8-10 andre bands og solister. Det blev lige så sjovt som sidste gang. De var meget glade for deres lille projektører!
Th: koncertplakaten, der tydeligt viser mangfoldigheden.
Tv: To situationer fra opstillingen i bengalsk belysning.
En forårskoncert på Holbæk Bibliotek for et lille, men yderst entusiastisk publikum. Denne gang var vi rykket indenfor i salen. Foyeren, hvor vi plejede at spille, var for kold, og herinde var der bedre plads, så det holder vi os nok til, hvis vi skal til Holbæk igen.
Fra denne koncert har jeg valgt nogle nærbilleder. Først Børge Holse, der stadig hænger på, så Ole Ottesen, der er tilbage efter over tyve års fravær, Charlotte, der ser ud til at nyde musikken, Lisbet med håndholdt mikrofon, Karoline, Fifi og Finn Rasmussen – plus Anders Ulstrup, der også stadig hyppigt dukker op.
Endnu en privat fest blev det også til, denne gang på Vartov midt inde i København, hvilket gav en del logistiske problemer med parkering – der dog ikke kunne høres på musikken.
Der var god plads i salen – og masser af dans.
Fifi på broget baggrund
Inde i Vartovs gård står en kæmpestatue af den knælende Grundtvig. Bemærk, hvad der står under hans fod!
Årets koncert på sporvejsmuseet blev som sædvanligt grundigt fotograferet. Her kun et enkelt totalbillede. Til gengæld optog min gamle seminariekammerat Mette Skou et par film af orkestret. Se en af dem her: (klik på linket) Vi har fået ny 4. trompetist: Erik Omann.
Herunder: Årets julekoncert foregik igen i Gaudi-galleriet, denne gang med mere normal opstilling.
2017
Hvor 2016 havde været et usædvanligt travlt år, blev 2017 mere magert. Vi lagde dog stærkt ud med Lisbets og mit guldbryllup den 1. april. Ligesom sølvbrylluppet blev det holdt i Vigersted forsamlingshus, og der blev danset livligt. Herunder ses først okestret på den til lejligheden udvidede scene – vi fyldte noget mere end i 1992 (ja, vi var jo faktisk også blevet to mere end dengang). Tilhøjre et udsnit af dansegulvet. Nedenunder først guldbrudeparret på hver sit horn og stil sidst Fifi i storform.
Vi havde nogle vikarer på trompet, Torben Åstradsson og Torben Bo Christensen, der begge pudsigt nok havde været faste medlemmer ved sølvbrylluppet, men altså stadig hænger på som lejlighedsvise vikarer.
Årets koncert på Sporvejsmuseet faldt som sædvanligt på den sidste søndag i august. Som det ses, var Bertel og Jens Juul igen med på trompet, mens resten af ansigterne er de kendte.
Til årets julekoncert havde vi fundet et nyt sted, Æglageret i Holbæk – en kombination af kunstgalleri, kulturhus og museum – for æggehandel!. Et dejligt lokale med væggene prydet af skiftende kunstudstillinger. Det blev vist en succes – i hvert fald fik vi på stedet en invitation til at komme igen til næste år! Den dag var der hele tre vikarer i saxgruppen, alle gamle kendninge: Frank Jerichau på altsax og Jørgen Friese og Erling Rasmussen på Tenor. Børge Holse og Bertel fylder igen trompetsektionen ud. Ja, hvad skulle vi gøre uden vikarerne? Børge Holse havde endda taget sin søn Alfred med, der ganske uforstyrret læste lektier til musikledsagelse!
2018
Årets koncert på Sporvejsmuseet gav kapelmesteren lejlighed til at lufte basklarinetten. Lisbet var desværre syg den dag, så Jørgen Friese fik lejlighed til at vise, at han også mestrer barytonsaxen. Frank Jerichau afløser Finn Ryberg, der er plaget af langvarig sygdom. Nederst tv ser vi for en gangs skyld basunerne stå og trompeterne sidde. Lene Viskum (med hat) er endnu en i den lange række af trompetvikarer. Og Fifi har droppet kjolen i år.
En efterårskoncert på Holbæk Bibliotek blev det også til. Vi spiller faktisk hyppigere i Holbæk end i Ringsted!
Her måtte Fifi have afløser på, og det traf sig så heldigt, at vores tidligere sangerinde Regina kunne deltage.
Igen er det Jørgen, Frank og Lene, der vikarierer.
Og vi kom virkelig “igen til næste år”! Julekoncert i Æglageret i Holbæk. Kunstværkerne fyldte lidt mere i år – det gjorde publikum sandelig også! Fifi, Lisbet og Finn Ryberg er tilbage på pinden igen, og Børge Holse fylder endnu en gang trompetgruppen ud. Fifi er i julerød jakke, og kendte personer kigger undrende fra væggen.
2019
Ved den første koncert i 2019 – også på Holbæk Bibliotek – fik vi besøg af en gammel ven af orkestret, guitaristen og mundharpespilleren Finn Poulsen, der fik fyret godt op under os ved en forrygende koncert, der næsten KRÆVER gentagelse.
Desværre har forskellige henvendelser til spillesteder, der mundtligt havde vist interesse, endnu ikke båret frugt, men vi arbejder på sagen! Finn er en fremragende og inspirerende musiker, som vi gerne vil se og høre mere til. Børge Holse og Jens Juul er tilbage i trompetgruppen, mens Henrik Just holder en pause. På 2. altsax er Frank Jerichau trådt ind, da Finn Ryberg desværre døde midt i marts efter længere tids sygdom. Ham vil vi savne!
Før vi går videre lige et billede af Finn. Han var en god ven og en dejlig musiker med smukke “guirlandeagtige” soloer, som jeg kendte helt tilbage fra “Herlevfilharmonikerne”. Desværre var hans sidste år plaget af sygdom, men det var alligevel et chok at få at vide, at han var død den 13. marts 2019.
Æret være hans minde.
Ved årets næste arrangement, seljskibsfestivalen “Skvulp” – vi har et par ivrige sejlere i orkestret – gik alt galt undtagen musikken: Dirigenten lagde sig syg lige før men gennemførte på skælvende ben – tak til orkestret, der dækkede over svaghederne – barytonsaxofonisten lagde sig syg på dagen – men blev heldigvis erstattet af en lokal superkvinde ved navn Kamilla Madsen – tak for det, Kamilla! – alskens teknik gik agurk, og jeg glemte at få nogen til at tage billeder. Men vi spillede godt, og arrangementets bigbandtræf blev en succes, som måske bliver gentaget næste år. Så håber vi, at vi er i bedre form!
Som sagt blev der ikke taget billeder af orkestret, så her er i stedet et par af de flotte sejlskibe:
Ved årets koncert på sporvejsmuseet gik det mere, som det plejede. Knud Brixager havde sluttet sig til trompetgruppen, og senere på året kom hans søn Mikkel til, så gruppen nu er fuldt besat igen. Koncerten blev optaget på video og et udpluk kan ses her. På første altsax vikarierede Erik Pyndt (der også kan ses på billederne allerøverst på siden med lidt længere hår) der i sin tid var med til at starte orkestret.