BASIE TRUST (lille) BAND

BASIE TRUST


- også kaldet "Det "lille" Band", "Nonetten" eller "Basie Trust Light" er en mindre udgave af Basie Trust Bigband med delvis samme musikere og repertoire, altså klassisk swingmusik à la Basie og Ellington, men på grund af besætningen med større plads til det solistiske. Eller rettere: Basie Trust Bigband er faktisk en større udgave af Basie Trust, der var det oprindelige orkester, som har eksisteret siden ca. 1984 med skiftende besætninger. På et tidspunkt var der så så mange, der ytrede interesse for at være med, at vi besluttede at lave et bigband, men vi beholdt altså også det "lille" orkester, der som sagt dels giver musikerne større lejlighed til solistisk udfoldelse, dels kan optræde på steder, hvor der ikke er plads eller lyst til et 21-mands-orkester. Vi spiller tit til private fester, på butikstorve og til udstillinger m.v.


(Økonomisk er der ikke den store forskel på honoraret, så det er mest plads og smag, der kan få en arrangør til at vælge det ene frem for det andet.)


Oprindeligt spillede alle musikerne i det "lille" orkester også i det store, men der har været nogle udskiftninger undervejs, så besætningen nu er følgende:Henrik Just, trompet.

Christian Just, altsax, tenorsax

Per Vadmand, diverse saxer og klarinetter

Jørgen Friese, barytonsax, altsax, tenorsax

Ole Ottesen, trombone

Steen Roy, piano

Lars Andersen, bas

Henrik Hegstrup, trommer


Her er et udsnit af Basie Trust fra Foreningen af Hegnssynsmænds årsfest på Skjoldenæsholm Gods 31.5.2001

(Foto: Flemming Jørgensen)

- og I skal da også lige have et billede af vores daværende sangerinde Regina - det er ganske vist taget i "Mejeriet" i Jystrup den 2. april 2005, hvor hun vikarierede i bigbandet ved et arrangement, der trods datoen absolut intet havde med H.C.Andersen at gøre.

(Foto: Leif Gredal)

Her er så et billede fra en sølvbryllupsfest i efteråret 20120 - og jo, det ER Regina i bageste række!

- og så lige et par gamle billeder fra "Mejeriet" i Jystrup med en ældre besætning.

Herunder er et par billeder fra en "fernisering" på Borup Rådhus

Det "lille" Basie Trust-band kan kontaktes på telefon 57525344 eller e-mail: perve@pervadmand.dk


NB! PLADSEN SOM SANGERINDE ER P.T. UBESAT, SÅ HVIS DU HAR LYST, SÅ SEND EN MAIL


- Og så er der alle de andre orkestre ...


HUTLIHUT


som efter en kort genopvågnen desværre ikke kan stille op mere. Læs om det på orkestrets egen side

http://pervadmand.dk/hutlihut.htm.html


HERLEVFILHARMONIKERNE

Herlevfilharmonikerne årgang 1990

For 25 år siden blev jeg ringet op af en stresset musikskoleleder og spurgt, om jeg kunne tænke mig at overtage et sammenspilshold, der bestod af forældre til børn i Herlevs kommunale skoleorkester, som havde set, hvor sjovt børnene havde det ved at spille, så nu ville de også selv i gang.


Jeg sagde ja tak og indledte dermed 25 års arbejde som dirigent for et orkester, hvori de fleste af medlemmerne dengang havde spillet deres instrumenter i et år eller mindre. Det lykkedes os i løbet af en sæson at få lært at spille to numre godt nok til, at vi under navnet "Det Spirende Byorkester" kunne medvirke ved en af kommunens forårskoncerter.


Siden blev orkestret større, og vi skiftede navn til "Herlevfilharmonikerne." Da vi var flest, var vi oppe over 30 medlemmer, men i de fleste sæsoner har gennemsnittet ligget på omkring de 15-20 stykker. Navnet kan forklares på den måde, at vi hverken er et harmoniorkester eller et bigband, fordi vi har strygere med, men på den anden side er vi heller ikke et symfoniorkester, fordi vi har saxofoner med. Altså - Herlevfilharmonikerne - folk fra Herlev (og andre steder), der holder af harmoni. Simpelthen.

Herlevfilharmonikerne årgang 2002

PLUG AND PLAY


Plug and Play er en trio, der spiller rockmusik fra 60'erne og 70'erne med hovedvægt på Roy Orbisons repertoire. Jeg spiller lejlighedsvis med i orkestret som fjerdemand på keyboard og sax og udvider derved repertoiret til også at omfatte gamle Elvis-, Little Richard- og Dr.Hook-numre.

Her spiller jeg sammen med "Plug & Play" på min 60-års fødselsdag.

Vi spiller et gammelt "Hutlihut"-nummer - bemærk, at jeg har den samme bluse på som på billedet på Hutlihut-siden fra for 36 år siden.

 MIMREBANDEN

er et bigband fra Ballerup, hvor jeg af og til har optrådt som afløser. Det er en flok hyggelige mennesker, der spiller hyggelig swing- og dansemusik, og jeg syntes lige, jeg ville reklamere lidt for dem også med et billede fra Ballerup-festivalen 2002, hvor de havde besøg af en barytonsaxofonist fra Holland, kaldet "Flip" (jeg ved ikke, hvad han hedder rigtigt!), så vi var i stand til at udføre min komposition "Carnigan" med hele TRE barytonsaxer! (Den tredje barytonsax, ham i midten, hedder Erling Rasmussen og er Mimrebandens faste mand på posten.)

 - og så skal vi da for resten heller ikke glemme

SWINGSOX

som havde sin korte levetid i 1988-89 og nåede at indspille en cd, som sikkert forlængst er udsolgt. Der var store planer om en Japan-turné, men så døde kejseren og al den slags tant og fjas blev lagt på hylden. Og orkestret gik fra hinanden. Sådan kan det gå...


Vi var ellers gode. Lyt til nummeret "24.5.1974 - in memory of Duke" her.