Basie Trust

Vort motto: Jazz er bedre end ti på taget

BASIE TRUST BIG BAND er et amatørjazzorkester, der blev grundlagt i 1987. Orkestrets repertoire består, som navnet antyder, af swingmusik fra 30'erne og 40'erne med hovedvægt på Count Basie og Duke Ellington. Udover at spille til fester, ved koncerter og i jazzklubber har orkestret i de senere år spillet i adskillige kirker, med medvirken af bl.a. Kammerkoret Pegasus og Ringstedkoret. Repertoiret her har først og fremmest været orkestrets egne udgaver af Duke Ellingtons "Sacred Concerts" samt spiritual- og gospel-melodier. Vi håber på et senere tidspunkt at kunne udgive en CD med denne musik. Orkestret spiller næsten udelukkende musik arrangeret af orkestrets egne medlemmer, herunder også en del originale kompositioner, om end man også lejlighedsvis kan støde på de for stilen obligatoriske standardnumre fra bl.a. Glenn Miller-repertoiret. Desuden dyrker orkestret flittigt de "gamle danske" fra Leo Mathisen til Kai Normann Andersen.

SE BILLEDER OG LÆS OM BASIE TRUST BIG BANDS HISTORIE HER!

OBS! Hvis det kniber med pladsen, findes Basie Trust også i en mindre udgave. Ring eller skriv og spørg.

OBS! NYHED:


Video fra koncert på Sporvejsmuseet 2015

(opt.: Jørgen Mollerup)

Klik her


Video fra koncert på Sporvejsmuseet 2008:

(Opt.: John Bodholdt)

Klik her

KLIK HER OG SE, HVOR OG HVORNÅR MAN KAN HØRE BASIE TRUST BIG BAND SPILLE!


Basie Trust Big Band har lavet en cd sammen med barber-shop-kvartetten Fourtune om bl.a. et Mills Brothers-repertoire. Af andre gæstesolister kan nævnes sangerinderne Sofie Stougaard,Kirsten Hemmingsen og Anette Gervin og mundharmonikaspilleren og guitaristen Finn Poulsen, samt herrekoret Midnight Sailors. Se og hør et klip med BTBB og the Sailors her:

Sangkvartetten "Fourtune"

Besætningen er 5 trompeter, 5 basuner, 5 saxofonister, der også behersker diverse fløjter og klarinetter, 4-mands rytmegruppe og dirigent samt sangerinden Fifi Dahy. Desuden optræder flere af orkestrets instrumentalister lejlighedsvis som sangere. Orkestret ledes af Per Vadmand, der også af og til spiller en enkelt solo på klarinet eller altsaxofon eller synger et gammelt Elvis-nummer.


Orkestrets medlemmer kommer fra det meste af Sjælland, dog især fra Ringsted og omegn, men også fra såvel Solrød Strand, Holbæk og Søborg og ikke mindst Rødovre.


Orkestret kan kontaktes gennem dirigenten Per Vadmand, tlf. 5752 5344 ell. e-mail: perve@post.tele.dk

Prisen taler vi om.

Ringstedkonferencen 2008

Vi spiller også gerne til julearrangementer, og dertil har vi indøvet et bredt repertoire af kendte julemelodier, som vi har jazzet lidt op - hør fx. her og her og her fra en koncert på Holbæk Bibliotek 10.12.2009

Holbæk bibliotek

Hør også et par prøver af Duke Ellingtons "It's Freedom"-suite fra Sacred Concerts fra en koncert med Kammerkoret Pegasus 19.5.1996 her og her

Og her er et billede fra Klostermarkskirken i Ringsted med Ringstedkoret

BASIE TRUST BIG BAND:

Trompet: Knud Brixager, Henrik Pedersen, Kristoffer Poulsen, Erik Omann, Erik Bonde


Trombone: Niels Jørgen Voetmann, Charlotte Lind, Jan Holm Jakobsen, Tina Frederiksen, Per Fynboe


Sax m.v. Einar Axel Hermannsson ss,as,cl,bascl,fl. Frank Jerichau as,  Karoline Malling Lilholm ts,cl,bcl, Jørgen Friese ts, cl. Lisbet Vadmand brs.


Piano: Børge Nielsen Guitar: Eddy Foverskov Bas: Lars Andersen


Trommer: Ole Jordy


Vokal: Karen Lysholm


Dirigent (samt lejlighedsvis sax, vokal og klarinet) Per VadmandOrkestrets repertoire er fortrinsvis arrangeret af Per Vadmand, Anders Ulstrup, Einar Hermannsson og Eddy Foverskov, men der spilles også enkelte "eksterne" arrangementer af fx. Neal Hefti, Poul Martin Møller og Duke Ellington.


Arrangementer  og cd'er kan købes gennem dirigenten Per Vadmand, tlf. 5752 5344 ell. e-mail: perve@pervadmand.dk

 Orkesterlederen Per Vadmand foran orkestret og sangkvartetten Fourtune ved en koncert i Anlægspavillonen i Ringsted, en tradition gennem mange år, der desværre nu er blevet sparet væk.

"Baby, it's cold outside!

(Børge Holse & Fifi Dahy)

 Regina og Midnight Sailors trykker den af på Sporvejsmuseet