LÆSERBREVE

Motto: Salig er den, der tager alting bogstaveligt, thi han har intet fattet (gammelt ordsprog, jeg lige selv har fundet på)

På denne side, som vil blive løbende opdateret, anbringer jeg mine seneste læserbreve og offentliggjorte kommentarer til glæde for dem, der er så uheldige ikke at læse de publikationer, jeg sender dem til. Bemærk, at den angivne dato er afsenderdatoen. Hvor intet andet er anført, har brevene været bragt i Information en uges tid senere. Hvis nogen skulle være interesseret i at se mere af slagsen, kan jeg anbefale Informations arkiv, der gemmer alle artikler incl. læserbreve fra de sidste fem år.

Her er et link til et interview, hvor jeg fortæller lidt om, hvorfor jeg blander mig i debatten.

 

22.6.2011 - der er godt nok gået lang tid siden sidst - eller også er det smuttet et par stykker ...

 

Skal vi ikke lige for en ordens skyld slå fast, at det hverken var Gammeltoft eller Nils Ufer eller nogen anden journalist, der væltede Schlüter-regeringen.

Det gjorde Ninn-Hansens ulovligheder, da Schlüter indså, at han anstændigvis ikke kunne dække over dem mere. Ak ja … I dag ville Ninn-Hansen såmænd nok i stedet være blevet belønnet med en endnu finere ministerpost.

 

11.06.08

 

Nu kan man være "både kvindelig og feminist", skriver Vibeke Pedersen i lørdagsavisen 7.6. Skulle det være noget nyt? Var feministerne i 60'erne ikke kvinder? Hvis ikke, hvad var de så? Mænd?

Sagen er, at V.P. - måske ubevidst - har en stærkt kulturbestemt definition af kvindelighed, der på sin vis er lige så snærende og undertrykkende som islamisternes: "En rigtig kvinde er én, der "powershopper" og går med stilethæle, frækt undertøj og makeup" kontra "en rigtig kvinde viser ikke sit hår og sin krop offentligt frem".

I begge tilfælde underkastes kvinden en kulturbestemt dresscode, der sætter grænser for hendes personlige frihed - hvis du ikke klæder dig sådan og sådan, er du ikke "kvindelig" - og udgrænser alle, der vælger en anden livsstil som "forkerte".

 

24.05.08

 

Det er muligt, at man kun kan tabe stemmer ved at gå imod Dansk Folkeparti. Men ved ikke at gå imod dem taber man noget vigtigere - sin selvrespekt.

 

17.04.08

 

Tænk, hvis det ikke var sosu'erne, men samtlige aktieselskabsbestyrelsesmedlemmer i Danmark, der gik i strejke. Hvor lang tid ville der mon gå, før nogen opdagede det?

Og hvor mange sosu-lønninger går der mon på én bestyrelsestantième?

 

26.02.08

 

Hvis formålet med islamkritik er at bekæmpe visse barbariske skikke, burde man måske spørge sig selv, om der bliver stenet eller omskåret blot én eneste kvinde mindre af, at nogle danske aviser trodser billedforbudet.

 

11.02.08

 

Forstemmende, at det er lykkedes at finde et EU-land, der behandler asylansøgere endnu dårligere end Danmark.

Mere forstemmende, at Danmark så (selvfølgelig) ikke har nogen problemer med at sende flygtninge tilbage til netop det land.

Og allermest forstemmende, hvor hurtigt Birthe Rønn Hornbech har lært regeringsmantraet "Der er ikke noget at komme efter."

 

10.01.08

 

De Storebæltsforbindelsen overskred sit budget, pålagde regeringen dem så store besparelser, at man måtte nøjes med det ene spor på vestbroen. Da metroen gjorde det samme, sløjfede man tre af stationerne -

Nå nej, det er jo kun DR, man behandler på den måde.

 

28.12.07 - dette brev fik jeg afvist, men af en eller anden grund blev det bragt alligevel i "halen" på et andet læserbrev, dvs. uden mit navn. Sært.

 

Tænk, at det overhovedet skal være en nyhed, at en minister (Rønn Hornbech) slår fast, at ministeriet skal indrømme, hvis det begår fejl.

Mon ikke det bekræfter mere end noget andet, at betegnelsen "katastrofevalget" bør flyttes fra 1973 til 2007?

 

8.11.07

 

Forskellen på politisk sponsorering og korruption er for lille at skrive et læserbrev om.

 

23.4.07

 

Det er interessant - og forstemmende - at tv-dramachef Gabold, selv når det drejer sig om eksperimenter og "auteur"-ting - udelukkende tænker i SERIER.

Har den mand aldrig hørt om Leif Panduro? Jeg tror, der er almindelig enighed om, at hans talent ikke kom bedst til udfoldelse i "Kan De li' Østers".

I dag var han vel blevet bedt om at skrive "farvel igen og igen og igen, Thomas".

 

18.4.07

 

Ole Espersen skriver i sin udmærkede kronik, at vi skal medvirke til at ”forhindre uskyldige menneskers lidelser.” Helt enig. Men det er faktisk ligegyldigt, om det gælder uskyldige eller skyldige. Om så samtlige fanger i Guantánamo var skyldige i massemord, ville deres mangeårige internering under uværdige forhold og uden lov og dom stadig være en forbrydelse mod menneskeheden.

Selv Göring fik en forsvarer

 

14.3.07

 

Det er næsten hjertegribende, at Rikke Hvilshøj er så bekymret over indvandrernes holdninger til homoseksuelle og kvinder – i betragtning af at disse holdninger efter alle undersøgelser at dømme deles af mellem en tredjedel og halvdelen af de indfødte danskere.

 

22.12.06

 

Til Lone Nørgård: Jeg er overbevist ateist, men har siden min ungdom haft skæg i taleban-godkendt længde. Synes du, jeg bør klippe det af nu, hvor det for nogle symboliserer religiøs fanatisme?

 

20.12.06

 

Jeg vil til min dødsdag med samme energi bekæmpe tørklædetvang som tørklædeforbud.  

 

Seerbrev, tekst-tv, TV2

 

Da hr. Møller kom med sin ”gave” til København, sagde alle trafiksagkyndige, at placeringen af operaen på Holmen ville blive en trafikal katastrofe, men nej, den SKULLE ligge lige dér, hvor dronningen kan se den fra sine vinduer, og den kan ødelægge udsigten fra Københavns smukkeste plads.

Nu ligger Operaen der så. Trafikkaoset er kommet som spået, og nu flæber direktøren, at ”uden en tunnel dør operaen”! Så lad den dog dø, hvis publikum ikke kan finde ud af at tage bus eller færge.

Overborgmesteren og Bondam har gjort ret i at sige nej tak til flere af den slags tvivlsomme ”gaver.” Københavns byplan skal bestemmes af de folkevalgte, ikke af tilfældige pengemænd. Så enkelt er det.

At det så giver anledning til at grave de sædvanlige smædeskriverier om Ritt Bjerregaard op igen, forstyrrer forhåbentlig ikke hendes nattesøvn

 

26.8.06

 

Om Günter Grass og reaktionerne kun dette: Lad den, der aldrig har skjult noget, han

skammer sig over, kaste den første sten.

 

6.6.06 Tv2-tekst-tv

 

”Vi vil have Islam ud af Danmark, for vi er imod en kultur, der ikke kan tåle andre kulturer.” udtaler formanden for ”Stop Islamiseringen af Danmark.

Gad vide, om den mand nogen sinde lytter til, hvad han selv siger?

Jeg kommer til at tænke på Tom Lehrers bemærkning til sangen ”National Brotherhood Week”: ”Jeg har hørt, at der findes mennesker, der ikke elsker hinanden. Den slags folk HADER jeg!”

 

24.4.06

 

Det eneste gode ved åndsfællerne Abu Laban og Søren Krarup er, at de giver os ateister en dejlig masse gode argumenter.

 

21.3.06

 

Til Vibeke Manniche, der sammenligner tørklædeforbud med rødstrømpernes bh-brændinger i 1960’erne: Tror du, rødstrømper ved deres fulde fem ville være gået ind for et statsligt forbud mod bh’er? Og tror du, det ville have fremmet det bh-bærende flertals forståelse for sagen?

 

7.3.06

 

I forbindelse med den nye ‘terrorpakke’ fremfører justitsministeren endnu en gang den gamle traver om, at »folk med rent mel i posen« ikke behøver at frygte overvågning. Kære justitsminister – det er ikke renheden af vores eget mel, men af vogternes, vi frygter.

 

19.1.06 Tv2-tekst-tv

 

Sproglig manipulation

Søren Krarup foregiver at tro, at der er nogen, der mener, at folk skal have dansk statsborgerskab, ”bare fordi de er syge.” Selvfølgelig ved denne mester i at pådutte sine modstandere vanvittige standpunkter godt, at sagen i virkeligheden drejer sig om, at folk ikke nødvendigvis skal NÆGTES dansk statsborgerskab ”bare fordi de er syge.”

Og det er jo en helt anden sag.

 

5.1.06

 

Er det mon et tidens tegn, at de to udmærkede artikler om, at danskere kan spare penge ved at lade sig behandle på indiske hospitaler, ikke indeholdt et eneste ord om det tvivlsomme ved, at rige europæere kan forbruge plads og ressourcer fra et u-lands sundhedsvæsen?

 

7.11.05 Trykt i "Samvirke" januar 2006

 

Jeg købte for kort tid siden en Lumatron DVDCR-15- video/dvd-optager og afspiller. Jeg har siden døjet med at finde ud af, hvordan pokker den virker, for den medfølgende brugerhåndbog er nok en af de værste af slagsen, jeg nogen sinde har set.

 

Når man prøver at stave sig igennem den danske - eller snarere "danske" - tekst, må man gang på gang bladre rundt i de andre sprog for at gætte sig frem til, hvad meningen er. Det drejer sig tydeligt nok om en såkaldt computeroversættelse, som man ikke bagefter har gjort sig den ulejlighed at læse den mindste korrektur på. Hvordan vil I ellers forklare, at "copyright" konsekvent er oversat til "copyhøjre"?!

 

Manualer af denne art er generelt en studie i sproglig uformuenhed, sandsynligvis fordi de er skrevet af teknikere uden at tage den almindelige forbruger med på råd. Derfor er de generelt uforståelige, klodset og ofte ufrivilligt komisk formuleret, men denne her tager ærligt talt prisen! Adskillige passager giver overhovedet ingen mening hverken på dansk eller på andre af de sprog, jeg kan dechifrere.

 

Så vidt jeg kan bedymme, er det et udmærket apparat, men det har jeg mest fundet ud af ved at prøve mig frem, bruge min intuition og min erfaring fra tidligere apparater, samt ved at læse, hvad der stod på fjernbetjeningens knapper - men det er da undervejs "lykkedes" mig at gå glip af adskillige programmer, jeg ville have timer-optaget, indtil jeg ved at prøve alle muligheder, indtil jeg fandt den rigtige, fik regnet ud, hvordan man gør.

 

Som sagt har jeg nu nogenlunde tjek på apparatet, men det har nok også sammenlagt kostet mig 10-15 timer, der kunne være brugt til noget bedre - plus en hel del stress og irritation.

 

Jeg håber, I lader denne klage gå videre til fabrikken - I kunne jo lade en computer oversætte den til tysk og se, hvad de så får ud af den.

 

23.10.05. Tv2's Tekst-tv. Cain for sidste gang...

 

Geoffrey Cain skriver, at jeg ikke ved, hvad antisemitisme betyder, og derefter beskylder han de semitiske arabere for at være antisemitter. Det taler vist for sig selv. Og at Cain ikke kan se forskel på en med krigsmagt og på trods af utallige FN-resolutioner flyttet grænse (”sikkerheds”hegnet) og en grænse anerkendt af begge implicerede lande (Spanien og Marokko), gør yderligere diskussion omsonst.

 

21.10.05

 

Det er prisværdigt, at Information lader folk fra alle politiske fløje komme til orde. Men når vi nu derfor skal have jævnlige indlæg fra repræsentanter for Dansk Folkeparti, kunne vi så ikke af og til få en kronik af et af partiets notorisk gode hoveder såsom Poul Nødgård eller Kristen Thulesen-Dahl? Det er faktisk for nemt – og lidt ondt mod partiet - at I bare genoptrykker den samme kronik af Søren Krarup en gang om måneden.

 

18.10.05 Tv2's tekst-tv. Cain endnu en gang. Utroligt, at jeg gider ...

 

Jeg skal ikke indlade mig i længere polemik med Geoffrey Cain – det har jeg dårlige erfaringer med – men blot slå et par ting fast.

 

Jeg har IKKE sammenlignet Israels ”sikkerheds”hegn med Berlinmuren. Jeg skrev, at spaniernes nedskydning ved hegnet om Spansk Marokko gav mindelser om lignende nedskydninger i Berlin.

 

Min pointe var, at hegnet i Spanien står på en international grænse, mens hegnet i Palæstina står om erobret land. Det er og bliver nu engang folkeretsstridigt at forøge sit landområde med magt – uanset om det sker gennem angrebs- eller forsvarskrig. Og det har intet med ”had mod Israel” at gøre. Cains sædvanlige, perfide trick med at beskylde enhver kritiker af Israel for antisemitisme siger mere om Cain end om undertegnede.

 

Hvad min påståede marxisme har med sagen at gøre, kan jeg kun tilskrive hr. Cains noget besynderlige verdensbillede.

 

 

15.10.05

 

Måske burde man lige gøre opmærksom på, at sidste gang, man i Danmark udstedte generelt forbud mod en bestemt beklædningsgenstand, var, da den tyske besættelsesmagt forbød strikkede huer i RAF’s farver.

 

15.10.05 Tv2's tekst-tv. Endnu en gang for prins Cain...

 

Geoffrey Cain blander som sædvanligt usammenlignelige ting sammen.

 

Hegnet ved de spanske enklavers grænse i Nordafrika beskytter en af begge sider anerkendt landegrænse. Man kan så have sin mening om den ubehagelige måde, denne grænse bevogtes på, der bringer mindelser om nedskydninger ved Berlinmuren. Hvis Cain ønsker afstandtagen herfra, skal han hermed få den.

 

Men ”sikkerhedsmuren” i Israel indhegner land, der er erobret i strid med folkeretten. Den afskærer palæstinensiske byer fra deres naturlige opland og er et klart forsøg på med magt at gøre Israel større. ”Sikkerheden” er kun et påskud. Den kunne tilgodeses lige så godt – ja faktisk bedre – hvis muren opførtes på grænsen fra før 1967.

 

Det er vist kun enøjede Israel-hvidvaskere som Cain, der ikke kan se forskellen.

 

 

5.10.05

 

Nyt ordsprog: Hvad Pia er fuld af, løber Mogens og Louise over med.

 

 

TV2's tekst-tv 2.10.05

 

Svar til det allestedsnærværende medlem af Den Danske Forening P.H.Bering. Hvad han skrev, fremgår af svaret.

 

P.H. Berings selv for ham usædvanligt besynderlige indlæg rummer en påstand om, at det egentlig er o.k., at Lyndie England har torteret og ydmyget irakiske mænd, ”fordi irakiske mænd er kvindeundertrykkende.”

 

Lad os et øjeblik gå ind på Berings tankegang: Hvordan kan han egentlig vide, at de pågældende mænd ikke alle sammen har været eksemplariske ægtemænd, fædre eller brødre? Det er vel ikke ALLE irakiske mænd, der tæver deres koner?

 

Berings tankegang er i virkeligheden lig med terroristens: ”Nogle fra Vesten (eller her Irak) gør grimme ting, altså er det i orden, at vi dræber (her torterer og ydmyger) nogle andre fra Vesten (Irak) til gengæld.”

 

Rent bortset fra, at Bering åbenbart synes, at tortur er o.k., blot ofrene har ”fortjent” det. Denne tankegang finder jeg ikke blot, som Bering selv kalder den, ”politisk ukorrekt”, men modbydelig og fascistisk.

 

(de to sidste ord blev fjernet af redaktionen. De skal åbenbart ikke have noget klinket.)

 

 

15.6.05

 

Professor Sløk (var det vist?) karakteriserede engang Tidehverv-bevægelsen med ordene: ”Gud er alt, jeg er intet, og du er en idiot.” Denne lære har Søren Krarup prædiket uophørligt de sidste 30 år – om end med mindre vægt på den midterste del. Men behøvede han bruge så mange ord på at sige det? Og behøver det at være i Informations spalter?

 

4.5.05

 

»Der er altid et valg«

– skriver Sven Birkeland den 2. maj i et indlæg i diskussionen om, hvem der bliver og kan blive torturbøddel. Det har han sikkert ret i. Det springende punkt er blot, at ingen af os kan vide, hvad vi ville vælge, hvis vi kom i en sådan situation. Med en omskrivning af et bibelord: ’Lad den, der ikke har noget at hævne i sit liv, kaste den første sten.’

 

5.4.05

 

Apropos debatten om, hvor vidt ateister kan opføre sig pænt: Tanken om, at man skal behandle andre, som man selv ønsker at blive behandlet, er da så indlysende, at de fleste mennesker kan fatte den også uden indblanding af Gud eller andet djævelskab. 

 

17.1.05

 

I begyndelsen troede vi, at når først folk gennemskuede Fogh, skulle vi nok slippe af med ham igen. Nu må vi nok til at erkende, at folk for længst har gennemskuet ham. Problemet er bare, at så mange kan lide det, de ser.

 

18.12.04

 

Takt og Tone

En mobiltelefon er som en smøg – tænd den kun, når du har sikret dig, at du ikke generer nogen.

 

24.11.04

 

Til Bertel Haarder:

Det lader til, at da Jesus fortalte lignelsen om den barmhjertige Samaritan, så glemte han én af den, der gik forbi den sårede mand, nemlig ham, der sagde: ”Hvad får jeg ud af det, hvis jeg hjælper dig?”

 

12.9.04

 

24-års-ægteskabsreglen har uden tvivl forebygget nogle tvangsægteskaber. Et udgangsforbud for alle under 24 år efter mørkets frembrud kunne uden tvivl også forebygge en del gadevold og spirituskørsel. Men i et demokratisk, civiliseret samfund foretrækker man normalt andre løsninger på den slags problemer.

 

17.8.04

 

Dagens paradoks: For at forhindre tvangsægteskaber forbyder man unge mennesker at bestemme selv, hvem de vil giftes med.

 

 

Tv2 tekst-tv 17.8.04

 

I et indlæg, der udtaler sig groft nedsættende om muslimers religion taler hr. Franklin Fischer for, at der ”af demokratiske grunde” ikke skal bygges moskeer i Danmark ”fordi muslimerne taler groft nedsættende om vores religion.”

 

Det er nok det lammeste indlæg i denne debat hidtil. Det er ikke lykkedes moskemodstanderne at fremkomme med ét eneste sagligt argument for, at muslimer ikke på lige fod med andre trossamfund skulle have lov til at bygge moskeer og etablere begravelsespladser i Danmark. Ikke ét! Kun fordomme og insinuationer.

 

Det har også ophidset hr. Fischer, at man i Kbh. har foreslået at indføre arabisk som valgfag på linie med andre i skolen. Uha nej, lad endelg ikke danskere lære arabisk! Så ville de jo blive i stand til at gennemskue hr. Fischers og meningsfællers falske påstande om, hvad der står i koranen.

 

Personligt er jeg helst fri for enhver religion, men netop derfor finder jeg diskrimination af udvalgte religioner frastødende.

 

 

20.7.04

 

Måske burde behjertede mennesker foranstalte en indsamling til indkøb af et gummistempel til Bertel Haarder med teksten ”Ministeren afviser kritikken.”  

 

24.6.04:

 

Kære EU-modstandere og -tilhængere. Skulle vi ikke være enige om, at der ikke er nogen af os, der aner, hvad sofavælgerne ville have stemt – eller hvorfor de ikke gjorde det? Og så overlade til højrepopulisterne at påberåbe sig ”det store tavse flertal”s støtte?

 

Her er undtagelsesvis et brev skrevet af en anden, som jeg synes, skulle med her:

- og her er så det læserbrev fra 5.4.04, som hr. Rifbjerg reagerede på:

 

I en tid, hvor rockmusikken efter tyve års uafbrudt nedtur har nået sit absolutte, hult rungende, trommemaskinedunkende lavpunkt, mens jazzen blomstrer, som den ikke har gjort siden fyrrerne, vælger Information at nedprioritere jazzstoffet.

 

"Erik Wiedemann is dead, alas / let´s all get up and kick God's ass!"

 

 

Fagbladet (SiD) uge 8 2004

 

Det skuffer mig, at SiD støtter forslaget om yderligere forringelse af postvæsnets service i Danmark, nemlig, at man ikke mere skal have post til døren.

 

PostDanmark har i de senere år udviklet sig til en pengemaskine, der skaber enorme overskud på såvel forbrugernes som personalets bekostning. (Her, hvor jeg bor, får vi "morgen"posten - inklusive avisen - omkring kl. 13.30!) I stedet for at medvirke til yderligere at sænke standarden burde SiD arbejde for, at "væsnet" brugte sit overskud til at ansætte betydeligt flere medarbejdere, så vi både kunne få morgenposten om morgenen og undgå nedslidning af de få medarbejdere, man ikke har "sparet" væk.

 

Nå, det er da i hvert fald en trøst, at SD og EL er imod. Og DF falder såmænd nok også fra, når de opdager, at forslaget betyder, at deres yndlingsmålgruppe pensionisterne skal til at humpe 4-5 etager ned for at få deres post.

Seerbrev TV2 teksttv 23.2.04 - svar på to andre breve, hvis indhold fremgår af mit svar:

Lørdag den 14. februar var hele to skribenter bekymrede for Danmark. Det er jeg også, men ikke af helt samme grund.

 

Louis Trebbien er modstander af moskeer i Danmark og henviser til, at kristne kirker er forbudt i de muslimske lande. Jeg kan fortælle hr. Trebbien, at jeg lige har været i Cairo og Aleksandria, hvor kirker og moskeer ligger side om side uden problemer - men Trebbien foretrækker åbenbart, at vi efterligner det dybt reaktionære og intolerante Saudi Arabien og ligesom der kun tillader én religion. (Hans forslag om asa-altre opfatter jeg som en dårlig vittighed).

 

Og hr. C. Jensen, tror ikke på, at den unge iraner fra tv-udsendelsen forleden havde været udsat for tortur. Hertil er kun at sige, at det troede eksperterne fra Centret for Torturofre på, men hr. C. Jensen ved åbenbart bedre?

Ja, der er virkelig grund til bekymring for Danmark, når den form for villet uvidenhed og intolerance breder sig.

 

8.2.04

 

Jeg forstår godt vreden over "Krøniken"s historieforfalskning. Enhver med lidt indsigt ved da, at det er Venstre, der siden Madsen-Mygdal i 1926 har opbygget velfærdsstaten og forsvaret den med næb og klør mod socialisternes onde anslag.

 

(som en særlig service bragte Information ovenstående på min 60 års fødselsdag 11.2.04)

 

 

 

12.12.03

 

Det sørgelige er ikke:

At statsministeren siger, at kønnene er ligestillet i Danmark

At Bertel Haarder siger, at folk jo bare kan finde sig et arbejde

At Thor Pedersen siger, at vi bare skal skabe opsving ved at købe nye biler

For den slags har reaktionære mænd uden forbindelse til virkeligheden altid sagt.

Nej, det sørgelige er, at de kan sige det uden at blive uhjælpeligt til grin.

 

16.11.03

 

I George Orwells "Kammerat Napoleon" møder svinet Squealer (som nærmest er en mellemting mellem Goebbels og Zhdanov) enhver kritik af regimet med ordene: "Ønsker I måske at få Farmer Jones (læs: Zaren/Diktatoren) tilbage?"

 

Gad vide, hvordan Fogh har det med at være nødt til at hente sine argumenter i det selskab.

 

6.10.03

 

Hvis Statsministeren er så glad for pædagogik udøvet af "hærdebrede, tatoverede typer," kan han jo passende udlicitere de nye superfængsler for mindreårige til HA eller Bandidos.

Seerbrev, TV2's tekst-tv 2.9.2003

 

 

GÆTTEKONKURRENCE

 

Hvem har sagt følgende: "Jeg gider ikke høre på alle jeres argumenter, for jeg ved, jeg har ret."

Er det 1: Studenteraktivisten Finn Ejner Madsen i 1968?

Eller 2: Statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2003?

Nej, det ER altså Finn Ejner. Fogh nøjes med at tænke det - og handle derefter.

 

 

28.8.2003

 

"At der ikke blev fundet våben ved irakernes bil, er ikke ensbetydende med, at de ikke havde dem," udtaler forsvarsministeren. Nå nej, de nåede vel lige at skjule dem sammen med Saddams masseødelæggelsesvåben.

 

Ovenstående blev "belønnet" med følgende anonyme brev et par dage senere:

 

"At forsvarsministeren er en idiot skal jo ikke kunne undskylde, at du skal kloge dig om en dybt ulykkelig situation. Læs nu rapporten om sagen, og skam dig så. Send evt. via Forsvarsministeriet en undskyldning til den soldat, der har skudt sin kollega/ven, og den eller de soldater, der har skudt de to irakere. Føj!"

 

Interessant sprogbrug fra en person, der ikke har moralsk mod til at lægge navn til. Også interessant, at jeg skal undskylde, at forsvarsministeren, som den anonyme selv siger, er en idiot. At brevet i øvrigt i modsætning til, hvad jeg plejer at modtage af den slags, er fejlfrit (bortset fra en enkelt kommafejl), tyder på, at det stammer fra en veluddannet person, som måske endda færdes på Internettet, hvilket er grunden til, at jeg svarer vedkommende her. Der er jo en lille chance for, at han læser det. Og mit svar er så, at der efter min mening er mere grund til at skamme sig over at sende anonyme breve end over at konstatere forsvarsministerens tåbelighed. Altså: Selv Føj!

 

 

12.5.2003 OM SMÅLIGHED

 

I Dresden anskaffede man i trediverne nogle smarte, moderne sporvogne. Disse vogne havde lukkede perroner og komfortable sæder, ja, vist endda varmeapparater. Sidst i trediverne udstedte Dresdens byråd så en forordning om, at de nye vogne ikke måtte benyttes af jøder, der altså var henvist til de gammeldags vogne med træk og træsæder.

 

Dette er et godt eksempel på den absurde smålighed, der også i vore dage præger folk, der ønsker at genere medborgere af "fremmed" etnisk oprindelse - eller for den sags skyld af anden politisk eller kulturel observans.

 

Man kan tage den debat, der har været om muslimske pigers ret til at bære tørklæde offentligt. Enhver kan gøre sig sine tanker om en religion eller kultur, der er så sexangst, at den finder den slags nødvendigt for ikke at pirre mændene, men derfra og så til at forbyde piger, der ønsker det, at bære tørklæde, er der et godt stykke vej.

 

Så møder man argumentet: "Skal rockere så også have lov til at bære rygmærker, hvis de vil arbejde som kassedamer?" - en tænkt situation, der siger mere om den, der har udtænkt den, end om den virkelighed, vi andre færdes i. "Rockere og rygmærker"-argumentet kan udskiftes med "nazister og hagekors," hvilket det ikke bliver (ret meget) mindre absurd af. Sidestillingen af tørklædet, som bæres af blufærdighed eller tradition, og politiske symboler er absurd, hvis man gider tænke sig om.

 

Tilbage i de glade tressere, brændte rødstrømperne deres bh'er, fordi de fandt dette klædningsstykke kønsundertrykkende. Selv de mest rabiate dengang ville næppe have drømt om at forbyde andre kvinder at gå med bh. De håbede snarere, at de med deres eksempel kunne få andre kvinder til frivilligt at smide bh'en. Samme fremgangsmåde burde være indlysende, når det gælder tørklædet.

 

Lignende alenlange debatter har været ført angående menuen i børnehaver, hvor det er fremmedhaderne umuligt at fatte, at i en institution, hvor man kun har mulighed for at have én ret på menuen hver dag, er det praktisk at den består af noget, alle kan spise.

 

At der er institutioner og virksomheder, som går for vidt (fx afskaffelse af julefrokoster) i iveren efter "politisk korrekthed" efter amerikansk mønster modsiger ikke, at kværulanteriet over ganske almindelige og uskadelige tiltag gang på gang benyttes til at gøre livet surt for især muslimske indvandrere. Jævnfør forskellige kommunale myndigheders forbavsende behændighed, når det gælder om at finde argumenter for ikke at bygge en moské eller anlægge en muslimsk begravelsesplads i netop deres kommune.

 

Endnu et eksempel er nogle muslimers ønsker om at få hængt badeforhæng op foran et par brusekabiner i

offentlige svømmehaller. Det er jo gribende! Jeg er faktisk sikker på, at hvis disse forhæng kom op, ville der være adskillige "folkedanskere," som også ville foretrække at bade i fred for nyfigne blikke. Men nu er det altså muslimer, der har bedt om det, og så er detpludselig et enormt problem. Ligesom det for et års tid siden vakte voldsom forargelse, at en gruppe muslimske kvinder for egne midler og uden for almindelig åbningstid lejede sig ind i en københavnsk svømmehal for at bade uden mænds nærvær.

 

Det seneste eksempel - og det, der gav stødet til denne svada - er Dansk Folkepartis protester imod, at man i forbindelse med en kampagne for brug af sikkerhedsseler også har haft den formastelighed at trykke nogle af kampagneplakaterne på et par af indvandrersprogene. Helt ærligt: Hvor småt kan det blive? Hvornår har man hørt Pia Kjærsgård beklage sig over, at busser til Kastrup er beskiltet "Airport"? eller at der findes skilte på tysk ved den jyske vestkyst og på Bornholm?

 

Måske synes nogen, at man blot skal grine ad eller trække på skulderen over disse forkrampede forsøg på at forsure en gruppe medborgeres hverdag. Det mener jeg, er forkert. Ved at gøre alting inden for indvandrerkulturerne lige slemt og skyde med kanoner mod såvel spurve som kondorer forsøger højrefløjen at få det til at se ud, som om alle, der påberåber sig en smule sans for proportioner, "går ind for" for eksempel klitorisomskæring eller æresdrab, ved hjælp af det yndede polemiskemanipulationstrick, der hedder "Hvis du mener A, må du jo nødvendigvis også mene B." Det betyder, at man midt i en diskussion om bespisning i børnehaver pludselig skal til at bruge en masse tid på at fastslå, at man ikke går ind for skamfering af småpigers kønsorganer. En yderst effektiv form for afsporing.

 

Alle disse ting er selvfølgelig et irritationsmoment for os, der gerne vil have indvandrerdebatten ført på saglige og anstændige præmisser. Men vi overlever det såmænd nok. Det værste er, at fremmedhaderne gennem netop denne daglige nålestikschikane risikerer at fremkalde netop det, som de så hyklerisk påberåber sig at bekæmpe, nemlig en radikalisering af såvel danskere som indvandrere. Nu skrev jeg risikerer - for visse gruppers vedkommende ville ordet "ønsker" nok være mere relevant.

 

De unge indvandrere, der allerede i dag føler sig tiltrukket af de yderligtgående bevægelser, kan med stor ret påberåbe sig det gamle bz'er-slogan "Først pisser I på os, og så siger I, at vi lugter."